Hæveskydedøre

En hæveskydedør åbner hverken ud- eller indad. I stedet skydes den til siden ved åbning. På den måde sparer du en masse plads. Det gør døren optimal, hvis du ønsker en udgang til haven eller terrassen, men ikke har så meget plads ude eller inde. 

 1. Hæveskydedør

  Hæveskydedør med 2 glasfelter

  fra 17.864 kr.
  Vælg yderdør
 2. Hæveskydedør

  Hæveskydedør med 12 glasfelter

  fra 19.458 kr.
  Vælg yderdør
 3. Hæveskydedør

  Hæveskydedør med 16 glasfelter

  fra 19.923 kr.
  Vælg yderdør
 4. Hæveskydedør

  Hæveskydedør med 24 glasfelter

  fra 20.906 kr.
  Vælg yderdør

Hvad er hæveskydedøre?

En hæveskydedør er et større dørparti, der ofte anvendes som terrassedør med udgang til have. Fordelen ved en hæveskydedør er, at når døren åbnes, går den hverken ind eller ud men derimod til siden. Når du hiver i dørgrebet, hæves døren og skydes til side i en skinne.

Passer en hæveskydedør til din bolig?

Hæveskydedøren er en moderne og praktisk løsning hos mange boligejere, som mangler plads. Med skydefunktionen skal du nemlig hverken bruge ekstra plads inde eller ude, som er tilfældet ved en indadgående og udadgående terrassedør. Men da døren er et bredere og et lidt større dørparti, som går fra loft til gulv, skal du overveje, om den fysisk passer ind til din bolig. Har din væg eksempelvis en passende længde, så der er plads til, at døren kan skydes til siden?

Ofte passer store vinduespartier med skydedør godt til både sommerhuse, udestuer og moderne boliger. Her vil hæveskydedøren med sit store vinduesparti sørger for et smukt lysindfald og en god udsigt. Ved eksempelvis udestuen kan terrassedøren med skydefunktion bruges både fra udestue og ud til haven eller fra boligen og ud til udestuen. Du har altså flere muligheder for at indrette, så døren og funktionen passer til dit hjem.

Sådan vælger du materiale til din hæveskydedør

Når du skal vælge din nye hæveskydedør, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket materiale terrassedøren skal være lavet af. Hvert materiale har sine fordele, og det vigtigste er, hvilket udtryk du ønsker, og hvor meget du har lyst til at vedligeholde dine vinduer og døre.

Læs med her, og bliv klogere på, om du skal vælge en hæveskydedør i træ, træ/alu eller PVC.

Træ

Udvendige skydedøre, som hæveskydedøre, i fyrretræ er et klassisk valg og har altid været populært. Fyrretræet har en kerneandel på 90 procent og er fingerskåret i samlingerne for at sikre den bedste kvalitet. 

Du skal her være opmærksom på, at hæveskydedøre i fyrretræ kræver vedligeholdelse, da de skal males med nogle års mellemrum for at sikre en lang levetid.

Træ/alu

Vælger du en hæveskydedør i træ/alu, kombinerer du de gode egenskaber fra træet sammen med en aluminiumsprofil. Dette gør, at din udvendige skydedør og derved brede åbning bliver ekstra modstandsdygtig overfor vind og vejr på den udvendige side, samtidig med at du kan nyde træets naturlige overflade på den indvendige side. 

Træ/alu-kombinationen kræver altså minimal vedligeholdelse på den udvendige side, hvor elementet er mest udsat i forhold til vind og vejr.

PVC

Hæveskydedøre i PVC eller plast er et mere moderne og praktisk valg, da de kræver minimal vedligeholdelse og er ekstremt modstandsdygtige over for klimaet og ikke mindst slid. De har en ekstra lang levetid, uden at du behøver at gøre mere end almindelig rengøring samt smøring.

Sådan måler du op til din hæveskydedør

Det er supernemt selv at tage de korrekte mål til din nye udvendige skydedør. Alt, du skal bruge, er:

 • Papir
 • Blyant
 • Målebånd/Tommestok

Har du allerede nu en terrassedør, som blot skal udskiftes til en ny hæveskydedør, kan du blot måle bredden og højden på det eksisterende element. 

Har du derimod ikke nogen dør i forvejen, eller ønsker du at skifte døren ud til en større model end den eksisterende, eksempelvis til en hæveskydedør til brede åbninger? Så skal du finde et hulmål. Her måler du bredden og højden på hullet i væggen og trækker derefter 2,5 - 3 cm fra. På den måde sikrer du plads til fugen rundt om vinduet.

Når du måler, er det en god idé altid at notere bredden først, da det er dét mål, du skal indtaste først, når du bestiller nye vinduer og døre fra Bedst & Billigst.

Læs mere om, hvordan du måler op her.

Er det ikke en hæveskydedør, du mangler? 

Hos Bedst & Billigst har vi en række billige alternativer og døre, hvis hæveskydedøre ikke er noget for dig og din bolig.

Har du et ældre hus, hvor det klassiske look vægter højt? Og ønsker du fortsat det store og flotte lysindfald, som hæveskydedørerne giver? Her kan du vælge en dobbelt terrassedør.

Står du og mangler en almindelig dør? Her kan du med fordel udforske vores billige hoveddøre eller yderdøre. Du kan få dem, ligesom hæveskydedøren, i både træ, træ/alu og PVC og inden for forskellige prisklasser - som dog alle er billige!

Tre fordele

Op til 12 års garanti

Hos Bedst & Billigst lover vi vinduer og døre i god kvalitet til lave priser, og derfor giver vi naturligvis altid op til 12 års garanti, når du bestiller. Vi kan derfor uden at blinke sige, at vi er Bedst og Billigst.

Læs mere om vores garanti her

Køb altid til lave priser

Vi har skåret alt det unødvendige væk for at kunne levere de laveste priser, når det kommer til nye vinduer og døre. Mellemmænd, flotte showrooms og andet overflødigt er skåret fra, så du kan få gode vare til de billige priser, ganske enkelt.

Billige vinduer fra Bedst & Billigst

Få hjælp til finansieringen

Har du brug for hjælp med finansieringen af dine topstyrede vinduer? Vi tilbyder i samarbejde med Sparxpress en nem og god finansiering af dine nye vinduer og døre. Skift allerede nu, og få alle fordelene med det samme.

Læs mere om vores finansieringsmuligheder her

Sådan vedligeholder du nye vinduer og døre

Uanset hvilket materiale dine vinduer og døre har, er det vigtigt at gå dem efter engang imellem og vedligeholde dem for at få den bedst mulige funktionalitet. Hos Bedst & Billigst har vi derfor udarbejdet en række simple guides, så du nemt og hurtigt kan læse, hvad du selv kan gøre. 

Læs eksempelvis om, hvordan du passer bedst muligt på dine vinduer og døre for at opnå den længst mulige levetid. Få tips og tricks til rengøring og smøring. Og hvis du fortsat oplever udfordringer med dug og kondens, selvom du har fået nye vinduer og døre, har vi også udarbejdet en guide til, hvordan du afhjælper problemet.

Hos os skal det være nemt og billigt at vedligeholde dine elementer.

Kontakt

Har du brug for hjælp?

Hos Bedst & Billigst er vi altid klar til at hjælpe dig godt igennem dit vindueskøb. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os, enten på mail eller via vores chat.

Tlf.: 70 26 74 74 - Mail: bb@bedst-billigst.dk