3-lags glas uden merpris

Ingen forudbetaling

Tilskudsgodkendt

Prismatch

Dug og kondens på vinduer og døre

Værd at vide om indvendig dug og kondens på energiruder

Indvendig dug på termoruder og energiruder er et problem, der kan skyldes forskellige faktorer.
Den mest frekvente faktor er ganske enkelt mangel på udluftning, da boligen pludselig er blevet meget tæt efter installeringen af nye vinduer.

Hvad er det, der sker, når dine vinduer eller døre dugger?

Man kender problemet;
Nu har vi lige købt nye vinduer og så dugger de!


Det der i virkeligheden sker, er meget enkelt og logisk. I modsætning til de gamle vinduer, der ofte kan være meget utætte, så er de nyindstallerede vinduer med nye tætningslister, beslag, glas og nye fuger faktisk så tætte at luftudskiftningen bliver meget reduceret.

Det betyder jo at man holder bedre på varmen og sparer penge på opvarmningen.
Men omvendt så er der nu næsten ingen udluftning, og med den fugt en familie afgiver (ifølge Energistyrelsen; omkring 15 l vand om dagen i form af vanddamp, der kommer fra sved og udåndning, brugen af køkkenet, badeværelse, tøjtørring etc.) så kan der meget let opstå kondens på indersiden af termoruderne, hvis temperaturen på det indvendige glaslag er lavere end rumluftens dugpunktstemperatur.

Det vil sige, at tidligere skete udluftningen helt af sig selv, med de gamle vinduer, men nu er man nødt til selv at udlufte, fordi vanddampen skal ud igen, hver dag. Duggen på vinduer forekommer oftest om vinteren på grund af de store temperaturforskelle ude og inde

Problemløsning:
Prøv at udlufte boligen "med gennemtræk" 2 gange i døgnet, hvor du åbner vinduerne i ca. 6 minutter ad gangen, så ikke gulve og vægge når at blive afkølede.
Desuden skal både køkken og badeværelse udluftes jævnligt.

Bedst & Billigt´s gratis varmkant
Når energiglassene er med varm kant formindskes dugproblemerne på den indvendige side væsentlig, da den største kuldebro hermed er udlignet.
Bedst & Billigsts vinduer og døre er inklusive varm kant i glasset.

Sundhed og vedligeholdelse:
En korrekt udluftning er ikke kun et sundhedsspørgsmål, det er også en vigtig del af vedligeholdelsen af vinduerne.
Kondens på ruderne i trævinduer kan på længere sigt give skimmelsvampe med en nedbrydning af træværket til følge. Dvs at udluftninger betyder at vinduernes holdbarhed forlænges.