2-lags og 3-lags glas – Hvad skal du vælge?

Køb dine nye vinduer eller døre med 2-lags glas eller 3-lags glas. Hurtigt og enkelt - Leveret direkte til dig.
Læs vores anbefalinger og gode råd herunder.

Et vindue består af flere lag af glas – skal du have 2 eller 3 lag?

Her hos Bedst & Billigst er det hele ikke så firkantet… eller jo, faktisk er de fleste af vores vinduer og døre firkantede. Men hos os kan du nu købe vinduet eller døren med dét antal glas, du skal bruge. Det betyder, at vi laver vores produkter på din bestilling – enten med 2-lags glas eller med 3-lags glas.

Det er meget godt alt sammen, men hvad betyder så det? Det betyder, at vores sortiment ikke begrænser sig til produkter med 3-lags glas. Vi har udvidet dine muligheder, så du kan købe vinduer eller døre med 2-lags glas til fx sommerhuset eller kolonihavehuset. Alternativt kan du købe vinduer og døre med 3-lags glas til din helårsbolig.

Iflg. Bygningsreglementets tillæg til BR18 skal nye vinduer og døre, der købes og monteres i dit helårshus nemlig være med 3-lags glas. Det handler om isoleringskapacitet, også kaldet U-værdi. Har du ikke vinduer og døre med 3-lags glas i din helårsbolig, kan det give en anmærkning, i tilstandsrapporten, hvis du ønsker at sælge. Læs mere om reglerne i Bygningsreglementet her.

Vil du vide mere? Læs mere her om tillægget til BR18.

Fordele ved 3-lags glas:

  • Godt for energiforbruget og mere energieffektiv  
  • Nedbringer din varmeregning og mindsker kondensproblemer på indersiden af vinduet 
  • Holder kulden effektivt ude i vinterperioden (på grund af ekstra glas og ekstra isolering) 
  • Beholder varmen i hjemmet
  • Tilskudsgodkendt
  • Giver bedre lydisolering (på grund af det ekstra lag glas) 

Fordele ved 2-lags glas:

  • Slipper mere lys ind i hjemmet 
  • Oplagt til sommerhuse, kolonihavehuse samt fredede og bevaringsværdige bygninger  
  • Vejer mindre end en produkt 3-lags glas (det er en fordel, hvis du selv skal montere dine vinduer eller døre) 
  • Vinduer og døre med 2-lag glas er typisk billigere end med 3-lags glas 

Uanset om du gerne vil købe vinduer og døre med enten 2 eller 3 lag glas, kan du vælge det ønskede lag af glas under den model vindue eller dør, du ønsker – direkte på vores bestillingside, hvor du også designer din løsning. 

1,2,3 bestilt. Leveret til din adresse. 

Vælg mellem 2-lags eller 3-lags glas til dine nye vinduer og døre. De 2 lag egner sig godt til sommerhuset eller kolonihaven, hvor 3-lags glas overholder nyeste energikrav til din helårsbolig.

Tilskudsgodkendte vinduer

Energistyrelsen åbner sommetider for muligheden om at søge tilskud til nye energivenlige vinduer og døre via Bygningspuljen.

Hvornår puljen åbner for nye ansøgninger, samt hvilke krav der er til dit renoveringsprojekt, kan du holde dig opdateret om ved Energistyrelsen, læs mere her.